Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

PeGa01

4. 3. 2012 10:37
Je to marný, je to marný

Jak už bylo mockrát řečeno..... Roman Týc  nedostal 30 vězení nepodmíněně "za panáčky", ale za to, že odmítl zaplatit pokutu. Tedy v anglosaské řeči... pohrdání soudem. Ale to Vám je zjevně fuk a omíláte to stále dokola jako vyžvejkanou žvejku.

0 0
možnosti
H

hafusak2

4. 3. 2012 10:56
Re: Je to marný, je to marný

Víte, ono je to v podstatě jedno. Protože největší ostuda a průšvih pro naší společnost je to, že se to vůbec dostalo k soudu, důkaz toho, jak se někteří funkcionáři nedokáží povznést nad věc a jen tupě zůstávají ve svých byrokratických zákopech za každou cenu bojovat proti všemu co vybočuje z normálu. Řeknu Vám, že já být starostou města, kde by mi nějaký recesista tohle provedl, tak se zasměju, nechám udělat pár fotek do kroniky pro pobavení budoucích generací a nakonec bych přikázal tomu recesistovi, že má tři dny na uvedení do původního stavu a nechal to běžet.

0 0
možnosti
MS

milanstehlik

4. 3. 2012 17:30
Re: Je to marný, je to marný

Mám opravdu takový pocit, že tu nejde o nějaké pohrdání soudem. Spíš je to vážně o tom, že se nedokáže zapojit zdravý selský rozum a říct: Tak dobře, způsobil nějakou škodu, ať ji zaplatí. Ale že bychom ho pokutovali za to, že ve svobodné zemi vyjádřil svůj názor, nebo ještě jinak, že oživil každodenní šeď? Nemusíme tomu říkat všichni umění, ale nemyslím si, že je to něco, za co by měl být pokutován nebo sankciován nad rámec způsobené škody. Pokud by se kvůli semaforům srazila auta, nechť zaplatí jejich opravu. Vzpomene si někdo na pověstný růžový tank? Jsem toho přesvědčení, že pokud by se tehdy viník našel, tak by ho komunisté stejně jen donutili potupně tank umít nebo znovu přetřít a ne ho zavřít. V té době byla spousta "umělců", kterým byla zakazována díla, ale kolik jich šlo sedět? Rozhodně ne všichni a rozhodně ne napoprvé. V tomhle je ta naše demokracie opravdu napřed...

0 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Autorka vystudovala seminář dějin umění na FFMU v Brně, v současné době žije ve svobodném povolání v Berlíně.

Seznam rubrik